Antilliaanse Piska Kora
Antilliaanse Piska Kora! Wie nu nog durft te beweren dat vis eten saai is…
Dit is een Antilliaans gerecht waarbij oorspronkelijk Roodbaars wordt gebruikt. Ik had hele makrelen in huis!
Ingrediënten:
- Vis naar keuze
- 2 gele paprika’s
- 1 eetlepel oregano
- 5 knoflooktenen
- 2 tl komijn
- Scheut olijfolie
- Zeezout en peper
- Citroensap
- Koriander
Salade:
- 2 puntpaprika’s, grofgesneden
- 2 witte uien, in halve fijne ringen
- 1 rode peper, fijngesneden (ontpit)
- 1 bosje koriander
- 2 trostomaten
- Sap van 2 limoenen
- Vers geraspte gember (2 cm)
Bereidingswijze:
Bestrooi de vissen van buiten en binnen met versgemalen peper en zeezout. Voeg de volgende ingrediënten toe aan je keukenmachine: 2 gele paprika’s, 1 eetlepel oregano, scheut olijfolie, 2 theelepels komijn, 5 knoflooktenen. Vul met dit mengsel de vissen. Besmeer ook de huid ermee in. Leg de vissen apart op een met olie ingesmeerd stuk aluminiumfolie. Besprenkel de vissen met citroensap en bestrooi ruim met koriander.
Vouw nu de aluminiumfolie losjes dicht. De ingepakte vissen mogen 25 minuten de voorverwarmde oven in op 200 graden graden.
Voor de salade meng je 2 grofgesneden puntpaprika’s, 2 trostomaten, 1 bosje koriander, 2 witte uien in halve fijne ringen en 1 fijngesneden rode peper. Breng op smaak met het sap van 2 limoenen en vers geraspte gember.
Verdeel de salade over een grote schaal. Haal de vissen uit de folies en leg deze op de salade. Lekker lekker!
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like