Apfelstrudel

Apfelstrudel

Recept voor een heerlijke krokante apfelstrudel!

Ingrediënten voor het deeg:

  • 200 gram bloem
  • 2 eetlepels olie
  • 1 ei
  • 100 ml water

Vulling:

  • 1 geraspte citroen en uitgeperst
  • 1 kilo lichtzure appels
  • 75 gr suiker
  • 1 tl kaneel
  • 75 gr gemalen amandelen
  • 100 gram gewelde rozijnen
  • 125 gram amandelschaafsel

Extra:

  • 75 gr gesmolten roomboter
  • poedersuiker

Bereidingswijze:

Kneed het deeg zeer goed, zeker 10 minuten met de kneedmachine. Doe dit goed, anders mislukt het deeg. Laat het deeg 30 minuten in de koelkast rusten. Maak nu de vulling klaar. Schil de appels en snijd ze in blokjes. Voeg alles toe behalve de amandelschaafsel.

appelstrudel

Rol het deeg tot een vierkante lap. Bestrooi je aanrecht goed met bloem, zodat de lap deeg mooi mee schuift. Rol dit zeer dun en trek dit goed uit elkaar, zonder te scheuren. En bestrooi telkens met een beetje bloem. Het deeg word elastisch en rekbaar. Leg het deeg op je hand en rek het het uit door je vinger uit elkaar te doen. De dikte is ongeveer 1 mm. Besmeer met de helft van de gesmolten boter en bestrooi er de amandel schijven op.

Bestrooi nu de appelmengsel op en rol zoals op bovenstaande foto’s. De naad moet onder. Schuif voorzichtig een stuk bakpapier eronder en besmeer met de rest van de boter. Bak 50 minuten in de oven op 160 graden. Zodra deze gaar is goed af laten koelen en bestrooien met poedersuiker.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie