Appel-kruimeltaart

Appel-kruimeltaart

Wie is er niet dol op appeltaart? Nou, ik dus vroeger! Als kind lustte ik alleen het deeg, de vulling liet ik liggen. Maar ze zeggen dat je smaak elke 7 jaar verandert en ik lust het nu al jaren weer wel. Bij elke verjaardag van mijn broers is trouwens de appeltaart favoriet. Ik denk steeds een hippe taart te kunnen maken, maar ze vragen altijd om appeltaart :).

Gebruik goudrenetten of jonagolds voor de beste appelsmaak. Je kunt ook wat rozijnen toevoegen aan de vulling.

Ingrediënten voor het deeg (28 cm):

  • 300 gr zelfrijzend bakmeel
  • Geraspte schil van een halve citroen
  • 200 gr koude roomboter
  • 150 gr suiker
  • 1 klein ei
  • Snufje zout

Voor de kruimellaag:

  • 100 gr ijskoude roomboter
  • 60 gr suiker
  • 150 gr bloem
  • 25 gr gehakte amandelen of hazelnoten

Verder:

  • 1 el paneermeel
  • 7 appels in stukjes gesneden
  • 1 el citroensap
  • 2 el suiker
  • 1 tl kaneel

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht 170). Meng de ingrediënten voor de kruimellaag en maak er kruimels van door het tussen je vingertoppen te wrijven. Zet het tot gebruik in de koelkast weg.

Meng dan de ingrediënten voor het deeg door met je handen door elkaar te wrijven net zolang tot je een samenhangende deegbol hebt. Druk deze uit in een ingevette vorm (ik gebruik een vlaaivorm van 28 cm met losse bodem). Zet in de koelkast. Snijd de appels in stukjes en meng met de suiker en kaneel.

Benieuwd naar de rest? Klik hier voor het volledig recept.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie