Appel notentaart

Appel notentaart

Al een week uitzieken in bed. Hamdoulilah voel ik me vandaag stukken beter. Hieronder kun je het recept vinden van een overheerlijke appel notentaart.

Wat heb je nodig voor het deeg?

  • 330 gr zelfrijzend bakmeel
  • 200 gram Bona boter
  • 100 gram kristal basterdsuiker
  • 60 gram bruine basterdsuiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 1 vanillestokje
  • 2 theelepeltjes kaneelpoeder
  • 1 ei (m)
  • 2 mespuntjes zout

Wat heb je nodig voor het appelmengsel?

  • 4 grote zure groene appels, in stukjes
  • 1 handje zwarte rozijntjes
  • kaneelpoeder
  • 2 eetlepels bruine basterdsuiker
  • Zakje vanillesuiker
  • 1 theelepel boter

Extra:

  • Verschillende noten of één noot naar keuze
  • Jam naar keuze
  • Eigeel

Bereidingswijze:

Meng eerst alle droge ingrediënten voor het deeg, meng dan de overige ingrediënten. Kneed dit goed door, het hoort vrij plakkerig te zijn. Bekleed je bakvorm met bakpapier (van onder en de zijkanten met boter besmeren). Zet een deel van het deeg op je bakvorm en aan de randen.

Meng alle ingrediënten voor het appelmengsel met elkaar. Schep dit op het deeg en strooi er noten naar keuze over. Maak je taart af door de rest van het deeg te gebruiken. Daarvoor snijd je een paar slierten en leg je ze erop. Besmeer het deeg van boven met eigeel.

appel-notentaart-recept

Doe de appelnotentaart in de oven op 150 graden en laat dit ongeveer een uur rustig garen. Is je taart snel bruin van boven? Dek je taart dan met aluminiumfolie zodat het niet verder bruiner wordt. Je taart moet van binnen goed garen! Zet het weer terug in de oven en laat dit garen.

Haal je taart uit de oven en besmeer het met warme jam (zodat het een beetje dunner wordt) naar keuze. Serveer met een toefje slagroom en een kopje thee/chocolade melk. Eet smakelijk!


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie