Appelsalade met bleekselderij

Appelsalade met bleekselderij

Hierbij het recept voor de appelsalade met bleekselderij voor degene die het vroegen. Bleekselderij heeft een aparte smaak vind ik, maar door de dressing proef je dit niet zo. Super simpel en super lekker!

Ingrediënten:

  • 3 stengels bleekselderij (meer of minder naar eigen smaak)
  • 1 flinke appel of 2 kleintjes (friszuur)
  • 3 flinke el crème fraîche
  • 1 scheutje slagroom (koffieroom kan ook)
  • Studentenhaver
  • 1 tl honing
  • 1 sjalotje

Bereidingswijze:

Maak de bleekselderij goed schoon, meestal zitten er nog van die draden aan. Snijd deze in dunne plakjes. Was de appel en snijd het met schil in stukjes. Hak de sjalot heel fijn. Meng de creme fraiche met een scheutje slagroom en een theelepel honing. Giet het over de appel/bleekselderij en vermeng het goed.

Voeg dan een flinke hand studentenhaver toe. Je kunt ook amandelen of walnoten gebruiken, maar origineel hoort er studentenhaver bij omdat daar ook lekker rozijnen in zitten. Doe er eventueel surimi bij. Zet de appelsalade in de koelkast zodat de smaken goed intrekken.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie