Arabische aubergine-gehaktschotel
Vandaag deze overheerlijke Arabische aubergine-gehaktschotel gemaakt. We serveerden er bulgur en een frisse salade bij. Het heeft heerlijk gesmaakt!
Ingrediënten voor de aubergineschotel:
- 2 aubergines
- 3 tomaten
- 3 teentjes knoflook
- 4 el tomatensap uit pak
- Bosje koriander
- Komijnpoeder
- Paprikapoeder
- Zout en peper
- Kaneel
- Suiker
- Gehakt
- 1 ui
Ingrediënten voor de bulgur:
- Bulgur
- Vermicelli
- Boter
Bereidingswijze:
Schil de aubergine om en om zodat je strepen hebt. Snijd hier lange repen van en frituur ze in ruime olie. Laat ze goed uitlekken. Schil de tomaten en snijd ze fijn met de knoflook en bak dit in een koekenpan. Giet hier 4 eetlepels tomatensap bij. Kruid het met peper, komijn, paprikapoeder, kaneel en zout. Voeg wat suiker in de tomatensaus zodat het zurige vervaagd.
Doe de deksel op de pan en laat dit 10 minuten pruttelen op zacht vuur. Voeg het laatste minuut wat verse fijngesneden koriander toe. Kruid het gehakt met bovenstaande kruiden en rasp hier een teentje knoflook en een klein uitje. Voeg hier wat fijngesneden koriander aan toe. Maak staafjes en leg deze om en om in een ovenschotel met de aubergine.
Giet als laatste de saus eroverheen en bak dit bedekt met aluminiumfolie nog 25 minuten op 225 graden. In de tussentijd maak je de bulgur klaar. Bak de vermicelli bruin in boter. Doe dan de bulgur erbij en bak het kort mee. Dan giet je kokend water erop, wat een halve duim boven de bulgur uitsteekt. Deksel erop en op laag vuur 15 minuten laten garen. Serveren met een frisse salade!
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like