Arroz moro – Antilliaans kidneybonen rijst

Arroz moro – Antilliaans kidneybonen rijst

Recept voor Arroz moro, Antilliaanse rijst met kidneybonen. Het is lekker met kip en als groentje een gebakken banaantje.

Ingrediënten:

  • 400 g basmati rijst
  • 1 blik kidneybonen
  • 70 g tomatenpuree
  • 2 bouillonblokjes (groenten, kip of rund van bv. Maggi)
  • Zonnebloemolie
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel ketjap manis (ik gebruik ketjap A)
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • Paar takjes verse koriander, fijngehakt
  • 1 eetlepel Heinz ketchup
  • Stuk madam Jeanette (optioneel, als je van pittig houdt)
  • 750 ml water

Bereidingswijze:

Kook de rijst gaar in 750 ml water met een bouillonblokje. Het beste is als je afgekoelde rijst gebruikt die al eerder is gemaakt. Doe de zonnebloemolie in de pan en fruit de uien aan met een klein beetje zout. Voeg daarna de knoflook toe samen met de tomatenpuree, koriander, sojasaus en ketjap manis.

Doe ook de uitgelekte kidneybonen erbij en laat het eventjes smoren. Naar eigen smaak kan je er een bouillonblokje in verkruimelen of gebruik zout. Voeg tot slot de rijst toe en roer het helemaal door. En klaar is je moro!


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie