Aubergine gevuld met gehakt

Aubergine gevuld met gehakt

Recept voor aubergine gevuld met gehakt. Lekker met rijst erbij.

Ingrediënten voor de aubergines:

  • 4 aubergine
  • 250 magere rundergehakt
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 rode paprika, in stukken
  • 1 tomaat, in stukken
  • 1 ui, gesnipperd
  • Bladpeterselie
  • 1 lepel tomatenpuree
  • 1 lepel peperpuree of sambal
  • 1 dessertlepel komijn
  • 1 dessertlepel paprikapoeder
  • Zout en peper
  • Olijfolie en zonnebloemolie

Ingrediënten voor de rijst:

  • Basmatirijst
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 1 prei, klein gesneden

Garnering:

  • 1 tomaat, in plakjes
  • 2 groene pepers, in plakken
  • Mix van olijfolie, tomatenpuree en water
  • Geraspte kaas
  • Lente-ui
  • Fetakaas
  • Zwarte olijven

Bereidingswijze:

Snijd de aubergine door midden en snijd de binnenste eruit. Doe de buitenste kant van de aubergines in een pan met water, een snufje zout en kook ze voor zo’n 10 minuten. Bewaar 3 stuks van de binnenste van je aubergine en snijd die fijn, leg het dan apart.

Pak een koekenpan en doe er de olijfolie en zonnebloemolie in. Rul het gehakt met een vork en doe de ui en knoflook erbij. Voeg ook de fijngesneden aubergine samen met de paprika en tomaat bij. Bak het even en voeg de peterselie, kruiden, tomatenpuree en sambal als je ervan houdt. Proef of er genoeg zout bij hoort.

Als de aubergines gaar zijn laat je ze goed uitlekken. Leg ze in een ovenschaal die je een beetje met olijfolie ingevet hebt. Vul dan je aubergines met je gehaktmengsel, leg er een plakje tomaat op en een stuk van je groene pepers.

Meng de tomatenpuree met olijfolie en wat water. Giet het in je ovenschaal, doe er wat geraspte kaas over en dek het af met aluminiumfolie. Verwarm je oven op 180 graden en doe je ovenschaal in de oven voor zo’n 30 minuten. Na 20 minuten haal je het folie eraf en laat je het nog 10 minuten in de oven staan.

Voor de rijst maak je de basmatirijst zoals je gewend bent. Fruit de ui in wat olie en doe daarna de prei erbij. Als dat gaar is en schep je dit mengsel door je gekookte rijst. Breng op smaak met zout en peper.

Schep je rijst op een bord en leg je aubergines erbij. Garneer met wat lente-ui, fetakaas, olijven en ook wat komkommer kan erbij.

Bssahaa o rahaa / afiyet olsun ❤️


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie