Aubergine nuggets
Deze aubergine-nuggets zijn zó lekker! Crispy, romig, super lekker! Als je van aubergine houdt is dit een absolute must try!
Ingrediënten voor aubergine nuggets (ongeveer 20 stuks):
- 1 aubergine, geschild en in nuggets size
- 3 eieren, geklutst om in te wentelen
- Bloem, om in te wentelen
- Panko (japans broodkruim), om in te paneren
- Zout, peper naar smaak
Dipsaus knoflook:
- Mayonaise, 2 eetlepels
- Melk, scheutje
- Zout en peper, naar smaak
- Knoflookpoeder snufje
- Rode paprikapoeder, om te garneren (optioneel)
Bereidingswijze nuggets:
Doe een flinke snuf zout over je aubergine nuggets heen en laat ze 5 minuten afdruipen in een vergiet (het is de bedoeling dat het vocht eruit komt). Zorg daarna dat je 3 bakjes klaar hebt staan, eentje voor je eieren, eentje voor het bloem (dat je gekruid hebt met zout & peper) en eentje voor de panko. Haal de auberginenuggets eerst door het bloem, daarna door het ei en als laatste door de panko. Hierna kun je zelf kiezen of je ze wilt frituren of in de oven bakken. Ik heb ze gefrituurd. Heerlijk crunchy en totaal niet vet!
Bereidingswijze dipsaus:
Meng alle ingrediënten samen en voila, heerlijk dipsausje!
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like