Aubergineschotel met gehakt

Aubergineschotel met gehakt

Aubergineschotel voor vanavond is alvast klaar! Straks pilav en slaatje erbij.

Ingrediënten:

  • 400 gram gehakt
  • 1 bosje koriander
  • 1 ui
  • 4 aubergine
  • 2 tomaten

Kruiden:

  • Peper
  • Paprika poeder
  • Snufje kaneel
  • Zout naar smaak

Bereidingswijze:

Maal de ui en koriander fijn en doe de helft in het gehakt en de helft in de ovenschaal. In de ovenschaal voeg je 2 gemalen tomaat toe (met schil malen). Marineer zowel het gehakt als de saus met dezelfde kruiden. Maak inkepingen in de aubergine en stoom deze in een couscouspan voor 15 min. Laat deze afkoelen en voeg in elke inkeping wat gehakt. Leg dit in de ovenschaal op de tomatensaus en dek af met aluminiumfolie. Bak dit geheel gaar in 30 min in de oven op 220 gr. Serveer met pilav en een frisse salade


1 reactie

  1. Haaf geplaatst op juni 11, 2016 Beantwoorden
    Ziet er lekker uit,wat bedoel je met malen? In een blender? Bedankt

Geef een reactie