Authentieke Chebakia

Authentieke Chebakia

Deze overheerlijke zoete authentieke chebakia is een lekkernij dat tijdens de maand ramadan wordt gegeten. Heerlijke honing sesamkoekjes die je eigenlijk ook na de ramadan nuttigen!

Ingrediënten: 

  • 500 gr meel
  • 1 theelepel kaneel
  • 124 gr boter
  • 1/2 zakje bakpoeder
  • 1/2 kopje oranjebloesemwater
  • 1/2 kopje natuurazijn
  • 400 ml melk
  • 4 potten honing
  • 1 fles zonnebloemolie
  • 100 gr geroosterde sesamzaadjes

Bereidingswijze:

Meng het meel met de roomboter, kaneel, bakpoeder, bloesemwater, natuurazijn en melk. Kneed het deeg goed tot het verend voelt. Draai hier bolletjes van, leg ze in een schaal en dek ze even. Ze hoeven niet te rijzen. Pak een bolletje en rol het deeg uit tot een dun laagje. Met een getand deegwiel snijd je de buitenkant van het deeg weg. Snijd het deeg daarna in dunne stroken.

Pak een strook deeg en vorm met twee vorken een bloem of maak gebruik van een handige metalen ronde vorm om de bloem te vorm. Verwarm alvast de honing au-bain-marie en verhit een flinke hoeveelheid olie in een andere pan tot het goed heet is, om daarna het vuur wat lager te zetten. Frituur de chebakia aan beide kanten goudbruin.

Dompel de chebakia voor 2-3 minuten in zodat de koekjes de honing goed opnemen. Schep vervolgens de chebakia uit de honing en laat het uitlekken. Bestrooi de honingkoekjes nog met geroosterde sesam en je chebakia is klaar.

Eet smakelijk alvast!


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie