Avocado torentje met garnalen

Avocado torentje met garnalen

Vandaag weer zin in het avocado torentje.. Lekker met dit weer! Het is echt heerlijk dames. Ook gezond, als je de saus weg laat. Maar die is veel te lekker om weg te laten! Ik begrijp best als je denkt dat de combi van avocado en zalm machtig is. Voor mij is het een perfecte combi! De smaken passen super bij elkaar. Uiteraard kun je ervoor kiezen om de zalm weg te laten. Hierbij het recept:

Ingrediënten:

  • 2 avocado’s
  • 2 hardgekookte eieren
  • 100 g (Hollandse) garnalen
  • 100 g gerookte zalm
  • peper en zout
  • olijfolie
  • halve limoen/citroen

Cocktailsaus:

  • 4 el mayonaise
  • 2 el ketchup

Bereidingswijze:

Haal de avocado’s uit de schil en snij ze in kleine blokjes. Leg ze in een kom en besprenkel ze met het sap van de limoen/citroen en doe er een scheut olijfolie over. Kruiden met peper en zout en eens goed door elkaar roeren.

Pel de hardgekookte eieren en snijd ze klein. Doe de eieren samen met de garnalen bij de avocado en roer alles nog eens door elkaar. Voor de saus doe je eerst de mayonaise in een kom. Doe de ketchup erbij en roer alles goed door elkaar.

Zet je ring op een bord en vul de ring tot boven met het avocadomengsel. Schuif de ring voorzichtig omhoog zonder het torentje te beschadigen. Bovenop het torentje schep je nu een lepel van je zelfgemaakte cocktailsaus. Snij de gerookte zalm in reepjes en leg die bovenop het torentje. Enjoy!


1 reactie

  1. J-Hofland geplaatst op december 23, 2015 Beantwoorden
    Avocado-torentje is een geweldig recept!

Geef een reactie