Aziatische garnalensalade
Ik hou echt van Aziatische salades. Waarom? Omdat je smaakzintuigen ongelooflijk geprikkeld worden door de veel gebruikte combinatie van pittig, zout, zuur en zoet. Ik ben sowieso dol op munt en koriander…en die vind je bijna altijd terug in dit soort salades.
Deze Aziatische garnalensalade kun je eten als maaltijdsalade, maar ook als bijgerecht bij het avondeten.
Ingrediënten voor de garnalen:
- 500 grote rauwe garnalen (gehalveerd)
- 2 eetlepels korianderzaad
- 1 eetlepel chilipoeder
Ingrediënten voor de sla:
- 1 komkommer in halve ringen, zaden verwijderen
- 1 little gem sla, fijngesneden
- 1 bosje koriander, grofgehakt
- Handvol blaadjes verse munt
Ingrediënten voor de dressing:
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 eetlepel sesamolie
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 rode peper, fijngesneden (zonder zaad)
- 2 theelepels rietsuiker
- Sap van 2 limoenen
Garnering:
- Handvol geroosterde pinda’s, grofgehakt
Bereidingswijze:
Maak alvast de dressing door alle ingrediënten door elkaar te mengen. Roer het goed door voordat je het door de salade mengt. Marineer de gehalveerde rauwe garnalen met de chilipoeder, fijngestampte koriander zaadjes en een scheut olijfolie. Zet dit opzij.
Meng op een grote schaal de komkommer, little gem sla, verse munt en koriander. Hussel het door elkaar. Wok de garnalen op hoog vuur in een wokpan gaar. Verdeel de garnalen over de sla.
De dressing roer je nogmaals goed door en giet je over de salade heen. Haal je handen losjes door de salade heen zodat alles goed gemengd is. Strooi nu de geroosterde pinda’s over je salade heen. Een salade die veel indruk maakt, gegarandeerd!
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like