Aziatische noodels met garnalen en sugar snaps

Aziatische noodels met garnalen en sugar snaps

Aziatische noodels met garnalen en sugar snaps. Ik had trek en ik heb gewokt. Mag best zo’n avondje, zo af en toe.

Ingrediënten:

  • Eiernoedels (van AH)
  • Garnalen (kan ook kipfilet of rundvlees zijn)
  • Sugar snaps (peultjes of sperziebonen kan ook)
  • 4 wortelen (ik gebruik bospenen)
  • 5 á 6 dunne bosuitjes
  • 2 tenen knoflook
  • Rode paprika
  • Taugé
  • Zonnebloemolie
  • Sesamolie
  • Maizena

Sauzen en kruiden:

  • 2 flinke theelepels hoisinsaus
  • Aantal scheutjes oestersaus
  • Flinke scheuten ketjap (van het merk Bango, alleen bij de Toko te koop)
  • Wokkruiden (bv. van de Lidl)
  • Zwarte peper
  • 1 kip bouillonblokje
  • Zout (eventueel)

Bereidingswijze:

Verhit ongeveer 1,5 eetlepel sesamolie en wat meer zonnebloemolie in een wokpan. Snijd de bosui in ringen, de wortels in lange repen en pers de knoflook. Doe dit in de pan. Bak het even en voeg de garnaaltjes met het bouillonblokje toe. Wok dit tot het gaar is. Snijd de paprika in lange repen. Doe de sugar snaps erbij, wok het even gaar, en voeg dan de paprika toe.

Breng op smaak met alle kruiden en sauzen. Roer alles goed om en voeg dan de taugé toe. Roer het en laat alles koken op zacht vuur. Maak een papje van 1 theelepel maizena dat je oplost in een beetje water. Wanneer de saus iets dikker wordt, voeg je het maizenapapje toe. Blijf roeren tot je een mooi gebonden saus krijgt.

Kook de egg noodles apart in een andere pan met kokend water. Wanneer deze gaar is doe je het bij de woksaus. Meng alles goed door elkaar en serveer in een bord. Eet smakelijk!

Tips:

  • Je kan ook zoute ketjap gebruiken i.p.v. Bango (zoete ketjap) en dan iets minder hoisin saus en iets minder oestersaus (deze zijn ook zoet).
  • Sesamolie is sterk van smaak, daarom gebruik ik daar wat minder van en combineer ik het met zonnebloemolie (die proef je niet), zodat je toch een beetje die sesamsmaak erin hebt.

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie