Aziatische roerbakschotel

Aziatische roerbakschotel

Dit gerecht is ontstaan toen ik een bijgerecht wilde creëren van alle overgebleven (verse!) stukken groenten en fruit. Ik heb er een Aziatische roerbakschotel van gemaakt!

Ingrediënten :

  • Halve courgette, in grote stukken
  • Halve aubergine, in grote stukken
  • Half bosje koriander
  • 1 rode peper, in ringen
  • Een handjevol sperziebonen
  • Een halve mango, in repen
  • Sesamzaadjes
  • Sesamolie om in te roerbakken

Voor de marinade meng je:

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 knoflookteen, geperst
  • 1 eetlepel honing
  • 2 cm verse gember (geraspt)

Bereidingswijze:

Wok de sperziebonen, courgette, aubergine en 2 eetlepels sesamzaadjes op hoog vuur in 1 eetlepel sesamolie. Voeg nu de marinade toe en de helft van de rode peper. Voeg 40 ml water toe. Laat het geheel samen met de mango circa 8 minuten op laag vuur gaar stoven. Maak het gerecht af door een groot deel van de koriander door het gerecht te roeren. Garneer het gerecht met de overige koriander en rode peper.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie