Baghrir (Marokkaanse pannenkoeken)

Baghrir (Marokkaanse pannenkoeken)

Ingrediënten:

  • 350 gr bloem (2 kommen)
  • 150 gram griesmeel (1 kom)
  • 1.5 zakje bakpoeder
  • 1 zakje instant gist
  • 800 ml water
  • snuf zout

Bereidingswijze:

Doe alles in een blender en mix tot een glad mengsel, in ongeveer 1 minuut. Doe het mengsel in een kom en laat het ongeveer 1 uur rusten.

Verhit een koekenpan met anti aanbaklaag op middellaag vuur. Mix het pannenkoekbeslag nog even door en schep wat beslag in de voorverwarmde pan. Bak de beghrir tot er bubbels vormen en en de bovenkant van de beghrir niet meer glanzend is. De pannenkoek niet omdraaien. Als de bovenkant droog is, is de beghrir klaar en kun je hem op een bord leggen. Werk zo het hele beslag af.

Serveer met bijvoorbeeld honing.


3 reacties

  1. Meryam geplaatst op januari 6, 2017 Beantwoorden
    Hoeveel stuks zijn dit ongeveer?
  2. Sam geplaatst op juni 4, 2017 Beantwoorden
    AsalamuAleicom ik zag een reactie staan en dacht ik reageer even. Ze zijn bij mij allemaal gelukt Alhamdoulilah. Bedankt voor dit goede recept. Ik heb er 5 grote gringo uit gehaald dan heb ik de groosters maat koekenpan gebruikt. Als je een kleinere pan hebt kan je er zo 10 maken.
  3. Hassan geplaatst op april 7, 2020 Beantwoorden
    Recept baghrir is fout, omgedraaid, bloem is 1 kon en griesmeel 2.

Geef een reactie