
Baklava met amandelen en sesam
Recept voor baklava met amandelen en sesamzaadjes.
Ingrediënten:
- 500 gram gepelde en goudbruin gebakken amandelen
- 125 gram suiker
- 1 tl kaneel
- 175 gram sesamzaadjes, waarvan de helft fijngemalen
- 150 ml zonnebloemolie
- 1 pak filodeeg
- 100 gram gesmolten boter
Honingmengsel:
- 1500 gram honing (Aldi)
- 4 eetlepels oranjebloesem (mazhar)
- 2 steentjes Arabische gom (meska l7orra)
Bereidingswijze:
Bak de gepelde amandelen en maal deze middel grof. Rooster de sesam lichtjes in een koekenpan en laat even afkoelen. Maal de helft van de sesam fijn en doe deze met de hele sesam bij de amandelen. Voeg de suiker, kaneel en olie toe en roer dit. Neem 2 vellen filodeeg besmeer deze met de gesmolten boter en bestrooi met het mengsel, zie foto.
Rol op en trek steeds strak aan, dit is heel belangrijk, anders mislukken ze namelijk. Want de vulling moet goed op ze plek zitten, anders stroomt het er allemaal uit tijdens het bakken in de oven. Snijd in spekvorm en leg ze in een met bakpapier belegde ovenplaat. Leg ze strak tegen elkaar aan, om te voorkomen dat je de vulling kwijt raakt.
Als de ovenplaat vol is bestrijk je de baklava rijk met zonnebloemolie en bak je ze goudbruin op 200 graden. Haal de ovenplaat uit de oven en neem met een spatel de baklava eruit en dompel deze meteen in het honingmengsel. Honing mag niet koken, alleen opwarmen tot deze vloeibaar word en dan een vuurverdeler eronder en op ze zachts laten.
Neem de baklava uit de honing en bestrooi met sesam. Heerlijke baklava’s!!
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like