Baklava met pistache

Baklava met pistache

Wat is bakken een lekkere bezigheid, love it! Baklava, baklava en nog eens baklava: ik denk dat ik een baklava winkel ga openen! Ik heb een baklava met pistache vulling gemaakt, eentje met pecan en walnoten, de andere met roomvulling en de andere weer met een pistache/amandel/walnoten vulling. En dit allemaal maak ik met plezier voor m’n buren en kennissen.

Ingrediënten:

  • 1 pakje filovellen (die groene van Turkse winkels)
  • 100 gram gepelde pistache, fijngemalen
  • 100 gram walnoten, gemalen
  • 1 pakje roomboter

Voor de siroop:

  • 2 Marokkaanse theeglazen water
  • 2 Marokkaanse theeglazen suiker
  • Scheutje citroensap
  • Paar lepels honing (de goedkoopste gebruik ik)

Bereidingswijze:

Pak een bakblik die even groot is als je filovellen en besmeer 1 voor 1 de vellen met gesmolten boter. Doe ongeveer 6 filovellen op elkaar en strooi dan je gemalen pistache en walnoten erop. Herhaal dit nog een keer. Doe vervolgens de laatste vellen op dezelfde werkwijze en snij ze in gewenste maat/vorm. Bak ze mooi goudbruin op 180 graden voor ongeveer 15 á 20 minuten.

baklava met pistache recept

Maak in de tussentijd de siroop. Hij mag best wel een beetje stroperig eruit zien wanneer die afkoelt, dus niet echt waterig. Zodra je de baklava uit de oven haalt giet je de afgekoelde siroop erover heen en laat het een paar uur opstijven. Versier vervolgens naar wens als je het wilt met nog meer gemalen pistache.


4 reacties

  1. Siham geplaatst op juni 16, 2017 Beantwoorden
    Moet ik deze op kamertemperatuur laten opstijven of in de koelkast?
    1. aya geplaatst op juni 17, 2017 Beantwoorden
      Kan op kamertemperatuur
  2. hicham203 geplaatst op mei 8, 2020 Beantwoorden
    Salam, hoe kom je op die groene kleur? Pistache is toch niet zo fel groen
  3. Hans geplaatst op november 26, 2020 Beantwoorden
    Serieus ‘2 Marokkaanse theeglazen’ 🥴 zeg gwn hoeveel ml of mogen alleen mensen met Marokkaanse glazen dit maken

Geef een reactie