Baklava
Wie houd er nu niet van een heerlijke baklava? Het is heel gemakkelijk en ik kan er persoonlijk zelf van blijven eten. Je kan de baklava snijden hoe je zelf wilt en vullen met wat je wilt. In mijn video op mijn Youtube-kanaal staat alles stap voor stap uitgelegd.
Ingrediënten:
- 550 ml water
- 500 gr suiker
- 2 schijfjes citroen
- 2 el honing
- 1 pak filodeeg
- 110 ml olie
- 200 gr roomboter
- 200 gr pistache
Bereidingswijze:
We beginnen met het water, suiker en twee schijfjes citroen in een pannetje op het vuur te zetten. Zodra het kookt laat je het 15 minuten koken en vervolgens laat je het afkoelen. Smelt de roomboter, haal alle schuim weg en voeg de olie toe. Maal de pistache (of andere noten naar keuze) in een keukenmachine, maar niet al te fijn. Houd een beetje opzij voor garnering.
Rol het filodeeg open en leg je ronde bakvorm erbovenop. Snijd de vorm van je bakvorm eruit en leg dit even weg. Gooi de restjes filodeeg niet weg, die gaan wij nu ook gebruiken. Smeer je bakvorm met het botermengsel in en leg daar een laag van de filodeeg restjes. Besmeer die met boter, en herhaal dit tot alle restjes op zijn.
Dan strooi je er de gemalen pistache op. Leg nu de ronde filodeeg erop, en vergeet niet om tussen elke laag wat roomboter te smeren. Als je klaar bent smeer je ook roomboter op de bovenkant en snijd je de baklava in lange of iets kleinere stukken zoals je graag wilt.
Bak de baklava in een voorverwarmde oven op 200 graden tot die mooi goudbruin van kleur is. Voeg de twee lepels honing toe bij het suikerwater en roer het goed. Zodra de baklava uit de oven is gehaald giet je het suikerwater er bovenop. Ik had niet alles erop gegoten, omdat ik bang was dat die te nat zou zijn. Nu is je baklava klaar, succes!
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like