Bami met garnalen

Bami met garnalen

Vandaag bami met garnalen. Dit recept is voor 2 personen. Ik vind bami slierten meestal erg klef, daarom gebruik ik hiervoor spaghetti.

Ingrediënten:

  • Halve zak spaghetti
  • 400 gram garnalen
  • 1 zakje Conimex bami kruiden
  • 400 gram gemixte groente (vandaag uit luiheid de kant-en-klare nasi/bami mix)
  • Knoflookpoeder
  • 2 teentjes knoflook
  • Sambal (optioneel)
  • Koriander
  • 2 eieren
  • Kroepoek
  • Satésaus

Bereidingswijze:

Verhit een paar druppels olie en bak hier de fijngesneden knoflook. Zet het vuur niet hoog, anders is je knoflook meteen zwart. Doe er de groente bij en een scheut water zodat de groente sneller gaart. Laat het ongeveer een kwartier lekker bakken en doe er het zakje kruiden en een beetje sambal bij als je ervan houdt. Doe er een groot glas water bij en doe de deksel op de pan. Laat het verder garen.

Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzing. Rijg de garnalen aan een stokje en kruid ze met zout, knoflookpoeder en fijngesneden koriander (aan beide kanten). Doe een paar druppels olie in een grill pan en grill de stokjes garnalen tot ze aan beide kanten een mooie kleur hebben.

Het kan natuurlijk ook zonder stokje, maar ik vind alles aan een stokje wat lekkerder uitzien. Giet de spaghetti af en doe deze bij de groente. Bak ondertussen een eitje en warm de saté saus op. De opmaak van het bord spreekt voor zich. Eet smakelijk!


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie