Bami met garnalen

Bami met garnalen

Today Bami met garnaaltjes. Ik heb twee pakken mienestjes gebruikt, heb voor vaderland gemaakt voor mijn grote gezin, dus halveer het als je niet met veel bent.

Ingrediënten:

  • 2 pakken fijne mienestjes van Honig
  • 1 zakje bamikruiden van Knorr
  • 1 zakje nasi kruiden van Knorr
  • Scheut black soyasaus
  • Scheut oestersaus
  • Scheut ketjap manis
  • 500 wokgarnalen
  • 3 wortels
  • 1 rode paprika
  • 3 uien
  • 2 grote tenen knoflook
  • 1 bak champignons
  • Bosje koriander
  • 1 tl zwarte peper
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl saffraanpoeder
  • 1 tl chili poeder

Bereidingswijze:

Snijd de champignons in plakjes en de paprika, ui en wortel in kleine blokjes. De knoflook pers je. Doe in een pan een flinke scheut olijfolie en doe daar de ui met de wortel in. Goed aan laten bakken. Voeg de knoflook, koriander en paprika toe. Goed roeren en samen aan laten bakken. Voeg dan de kruiden toe, deksel erop en samen laten garen.

Voeg vervolgens de garnalen toe, de zakjes en wat water (plus de sauzen die ik opnoemde), allemaal een scheut. Geen zout, zit al genoeg in de pakjes. Laat dit tot een ingedikt sausje garen. Ondertussen kook je de mienestjes zoals het op de verpakking staat aangegeven en daarna meng je het geheel. Eet smakelijk.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie