Bami met kip ketjap

Bami met kip ketjap

Ik ben gek op wokken! Eén van mijn wokgerechten: bami met zoete kip. De wokkruiden van Lidl zijn helaas niet altijd te koop. Soms doet Lidl bepaalde thema’s, en als ze de thema “Azië” doen, dan is die te koop. Je kunt de folder van Lidl goed in de gaten houden.

Benodigdheden voor de kip:

  • Kippenbouten, doormidden gesneden
  • 2 theelepels sambal manis
  • Indische kruidmix (bv. van de Xenos)
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • Flinke scheut ketjap manis (wit met rode dop)
  • Bango Kecap manis
  • 1 kip bouillonblokje
  • 5-Spice powder
  • Cayennepeper
  • 2 eetlepels meel
  • ± 150 ml zonnebloemolie
  • 2 eetlepels suiker
  • Zout

Benodigdheden voor de bami:

  • Mie nestjes (bv. van Honig)
  • Enkele blaadjes paksoi
  • 2-3 wortels
  • 2-3 rode paprika’s
  • 1 teentje knoflook
  • Beetje champignons
  • 4 sjalotjes (of bosui)
  • Wokkruiden (bv. van de Lidl)
  • Flinke scheuten Bango Kecap manis
  • ± 3 eetlepels oestersaus
  • Flinke scheut ketjap manis (wit met rode dop)
  • Paprikapoeder
  • Zout en zwarte peper
  • 1 kip bouillonblokje
  • Zonnebloemolie
  • Maizena

Bereidingswijze:

Pak een kom en doe alle ingrediënten voor de kipmarinade (behalve de kip) erin. Het is het handigst om met de olie te beginnen en daarna de kruiden (naar jouw eigen smaak) toe te voegen. Doe de kip in de pan en schenk daar de marinade overheen. Voeg ongeveer 250 ml water toe en laat de kip op zacht vuur koken. Af en toe hoor je de marinade van de kip te roeren, want hij wordt dik door de meel. Dus houdt het in de gaten, om het af en toe te roeren. Binnen ongeveer 1 á 1,5 uur is de kip wel gaar.

In de tussentijd kun je de groenten snijden. Snijd de paprika en wortel in lange repen, de champignons door vieren, en de sjalotjes of bosui in stukjes. Pers de knoflook fijn. Doe wat olie in een wokpan en voeg de sjalotjes en wortel toe. Bak het even aan en voeg de paprika en knoflook toe. Voeg daarna de champignons, wokkruiden, paprikapoeder, bouillonblokje en zwarte peper toe. Schenk een beetje oestersaus, ketjap manis en Bango naar smaak toe.

Kook ook alvast de mie nestjes in een andere pan volgens de verpakking. Voeg enkele bladeren paksoi bij de groentensaus toe en meng het. Meng een klein beetje maizena met water en voeg dit bij de groentensaus toe. Blijf even roeren, zo krijg je een mooi gebonden saus. Proef of alles naar smaak is, voeg nog eventueel zout toe.

Zodra de mie nestjes gaar zijn, meng je die met de groentensaus tot alles goed is vermengd. Serveer de bami samen met de kip op een bord. Lekker met eventueel frisse komkommers. Eet smakelijk!

Tips:

  • 5-Spice powder ( bijna overal te koop ah, deka, jumbo ect)
  • Bango is een dikke, zoete sojasaus. Deze is alleen bij de Toko te koop.

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie