Bami met kippenvleugels uit de oven

Bami met kippenvleugels uit de oven

Vandaag ga ik weer lekker voor bami met kippenvleugels uit de oven. Alleen serveer ik er dit keer nog satésaus bij. Wat schaft de pot bij jullie?

Ingrediënten bami:

  • Mie (Conimex)
  • 1 rode en 1 gele paprika
  • Witte kool
  • Courgette
  • Champignons
  • Nasi Goreng kruiden van Toko Lien
  • Wokolie
  • 100 ml water

Bereidingswijze:

Bak al je groentjes beetgaar in wokolie. Kook in de tussentijd de mie gaar.

Als de groentjes gaar zijn voeg je de kruidenpasta toe en het water. Laat dit oplossen en voeg vervolgens je mie toe. Kort laten meebakken en opdienen maar.

Ingrediënten kippenvleugels:

  • 6 kippenvleugels
  • 2 teentjes knoflook (geperst)
  • Zout
  • Cayennepeper
  • 1 eetlepel olie
  • 3 eetlepels ketjap manis
  • 2 theelepels honing

Bereidingswijze:

Meng dit allemaal samen en laat het een paar uur marineren. (hoe langer je het laat hoe lekkerder de kip wordt).

Vervolgens leg je de kipstukjes op een ovenschaal (insmeren met olie) en bedek je dit met aluminiumfolie. Leg dit voor ongeveer 45 min in de oven op 200 graden. De laatste 15 min haal je de aluminiumfolie eraf.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie