Bami met kipspiesjes en satésaus

Bami met kipspiesjes en satésaus

Heerlijke bami met kipspiesjes gemaakt met home made satésaus en uitjes

Ingrediënten voor de bami:

  • spaghetti
  • 1.5 flinke tl trassi
  • 2 el ketjap manis
  • 1 el zonnebloemolie
  • 1 tomaat, in blokjes
  • 1 ui, in kleine stukjes
  • 2 knoflookteentjes, in kleine stukjes
  • sambal
  • gemberpoeder
  • zout en peper
  • ei (optioneel)

Ingrediënten voor de satésaus:

  • 3 flinke el pindakaas
  • 1 ui, geraspt of fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, geraspt of fijngesneden
  • scheut melk
  • scheut ketjap manis
  • 2 tl sambal
  • 1 el suiker
  • scheut citroensap

Voor de kipspiesjes:

  • kipfilet
  • ketjap manis
  • kerriepoeder
  • kipkruiden
  • olie
  • zout en peper

Bereidingswijze:

We beginnen eerst met de bami. Kook de spaghetti in water met een bouillonblokje en giet af en zet weg. Neem nu de trassi en meng dit in een kommetje met de ketjap, olie en knoflook. Doe het dan in de wok samen met de ui en fruit aan. Doe er nu de tomatenblokjes bij en eventueel wat groenten naar wens.

Schep het mengsel naar 1 kant van de wok en breek het ei aan de andere kant en roer door tot volledig gestold. Meng het dan met het groentemengsel. Voeg dan de spaghetti toe en laat het meebakken. Breng op smaak met de kruiden en sambal en voeg als je het vuur uitzet wat koriander toe.

bami-spiesjes-kip-satesaus

Maak dan de satésaus. Bak de ui samen met de knoflook glazig in wat boter. Verwarm ondertussen de melk samen met de pindakaas en meng dit samen en voeg toe aan het ui-knoflookmengsel. Giet er een scheutje melk en ketjap bij en voeg de sambal en suiker toe. Knijp er wat citroensap bij. Proef of het naar wens is en voeg eventueel ook wat water of melk toe als de structuur te dik is.

Voor de kipspiesjes dien je alle ingrediënten daarvoor met elkaar te mengen en te laten staan. Rijg ze dan aan spiesjes en grill ze in een droge grillpan mooi bruin.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie