Bananen caramel toetje
Vandaag simpele pasta Bolognese, salade en een heerlijk bananen caramel toetje. In het originele recept wordt er banket bakkersroom gebruikt en ik heb het verandert in custard.. en ander soort koekjes.. Ik gebruik stroopwafels..
Ingrediënten:
- 1 banaan, in plakjes
- 1 pak stroopwafels, fijnmalen
- slagroom
- karamelsaus
- vanille custard
- suiker
Bereidingswijze:
Klop als eerst de slagroom op met suiker en laat het een beetje opstijven in de koeling. Dan ga je aan de slag met de custard. Ik had een pakje gekocht bij de AH en daar staat precies hoe je het klaar moet maken maar je kan het ook zelf maken. Verkruimel de stroopwafels en doe ze in een kommetje. Pak de banaan en snijdt het in plakjes (misschien kan je ook andere fruit gebruiken mocht je geen banaan lusten, heb het zelf nooit geprobeerd)
Dan ga je de glaasjes vullen. Eerst doe je een laag van de gemalen stroopwafels, dan laagje slagroom en dan laagje vanille custard. Dan plakjes banaan en wat kruimels stroopwafel en beetje karamelsaus en zo maak je laagjes in je glas en eindig je met een toef slagroom. Als laatste doe je een plakje banaan, kruimels van stroopwafels en streepjes karamel ter decoratie. Laat ze minimaal 3u in de koeling. De banaan ter decoratie pas plaatsen als je de toetjes gaat serveren anders wordt de banaan bruin…
Hoop dat het duidelijk is.. (glaasjes heb ik van de Blokker). Ik vind zelf dat je geen grote glazen moet gebruiken anders ben je zo misselijk na het eten haha… xxxx
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like