Banketbakkersroom-mascarpone topping

Banketbakkersroom-mascarpone topping

Een tipje van mijn kant voor een mooie stevige toef zonder boter! Ik heb deze laatst gemaakt en het was heerlijk, ik heb het ook voor het eerst zo gedaan: banketbakkersroom met mascarpone! Het is wel licht van kleur, maar ik heb wel iets witte kleurstof erbij gedaan. Uit dit recept krijg je in ieder geval 10 cupcake toeven, maar ik had nog aardig wat over. Dus ik gok 15 á 20 toeven.

Ingrediënten voor de bbr-mascarpone topping:

  • 1 zakje banketbakkersroom (Dr. Oetker)
  • 200 gr mascarpone
  • 250 ml slagroom
  • 350 ml water

Bereidingswijze:

Maak het zakje banketbakkersroom aan met 350 ml water en 250 gram slagroom. Dan wordt die extra romig, dit staat gewoon achterop de verpakking. Laat het goed opstijven in de koelkast. Ik zou het zo’n half uur doen, het stijft wel snel op. Voeg 200 gram mascarpone toe, dit klop je er rustig doorheen.

Je kunt er eventueel nog wat poedersuiker toevoegen als het niet zoet genoeg is. De topping zet je nog even in de koelkast om het goed te laten opstijven. Ik heb niet echt op de tijd gelet, maar gewoon wanneer het stevig genoeg is! Wel vrij kort, want ik had het daarna redelijk snel opgespoten.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie