
Basis cake recept zonder boter
Er gaat niets boven een heerlijk stuk cake met koffie (of toch wel, heb trek in nog iets anders). Dit is een basis cake recept zonder boter waaraan je van alles kunt toevoegen: dadels, walnoten, spinazie, noten, aardbeien of frambozen. Je kan de bloem vervangen door griesmeel dan heb je griesmeel cake. Vervang de melk dan ook met yoghurt, is je cake extra luchtig. Met dit recept kun je ook Magnum cake pops maken, superlekker!
* 1 glas = 200 g
* 1 glas = 250 ml
Ingrediënten:
- 4 eieren
- 1 glas zonnebloemolie*
- 1 glas suiker*
- 2 glazen meel*
- 1 vanillesuiker
- 1 bakpoeder
- 1 glas melk*
Benodigdheden:
- Bakvorm 30 cm
- Dr. Oetker bakspray
- Bakpapier
- Handmixer
- Cake-prikker of saté stokje
Garnering:
- Aardbei- of abrikozenjam (smaak naar keuze)
- Geraspte kokos
Bereidingswijze:
Knip je bakpapier op maat voor je bakvorm.,Klop de eieren goed schuimig met je handmixer voor zeker 2 min op hoogste stand van de mixer. Voeg nu de (vanille)suiker toe (mixen), zonnebloemolie (mixen), melk (mixen) de glazen bloem 1 voor 1 (mixen) en je bakpoeder. Klop het beslag nog even door. Spuit de zijkanten van je bakvorm in met bakspray en giet het beslag in de bakvorm.
Zet deze in de oven op 180 graden voor 50 à 60 min. Oven NIET openen pas na 40 min om te controleren met je prikker of je cake gaar is. Komt de prikker er schoon uit is je cake gaar anders niet. Laat je cake in dat geval nog even in de oven. Heerlijke, zachte en luchtige cake
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like