Basisrecept voor een dunne pizzabodem

Basisrecept voor een dunne pizzabodem

Recept voor heerlijk dun, crispy pizzadeeg. Heel simpel en ook leuk om met de kinderen te maken.

Ingrediënten voor een dunne pizzabodem:

  • 500 gram bloem
  • 4 el olijfolie
  • 250 ml handwarm water
  • 1 zakje gist
  • 1 kl zout
  • 1 tl suiker

Bereidingswijze:

Los een zakje gist op in 250 ml handwarm water. Voeg er een theelepel suiker aan toe en laat 10 minuutjes staan. Voeg er dan 500 gram bloem aan toe, 4 eetlepels olijfolie en een koffielepeltje zout. Goed kneden, afdekken en een uurtje laten rijzen.

De oven voorverwarmen op 250 graden. Als je een pizzastand hebt gebruik je die natuurlijk. Verdeel het deeg in tweeën en rol 1 stuk heel dun uit. Beleg met tomatensaus (ik gebruik altijd een klein zakje kruidige pastasaus van Bertolli), en strooi er geraspte oude kaas en mozzarella over.

Beleg naar keuze met groenten, vis of vlees. Bak ongeveer 12 minuten. Elke oven is anders dus even opletten, als het randje bruin begint te worden is je pizza klaar.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie