Basisrecept voor zachte vanille cupcakes
Super zachte en fluffy cupcakes, altijd een succes! Dit is eigenlijk gewoon het standaard cake recept waarvoor je glazen gebruikt, maar dit is ook perfect voor cupcakes. Het is ook heel snel klaar.
Ik gebruik altijd glazen, maar omdat misschien niet iedereen dezelfde heeft, heb ik het onlangs ook gewogen. Hieronder volgt het recept voor cupcakes a la Sweetpetite.
Ingrediënten voor 10 a 12 stuks:
- 2 eieren (M)
- 1 glas* bloem (+/- 100gr bloem)
- 1/2 glas* olie (90ml)
- 1/2 glas* suiker (90gr)
- 1 zakje vanillesuiker
- 1/2 zakje bakpoeder
- 50 ml melk
- Snufje zout
* Ik gebruik een Nederlandse theeglas met oortje
Bereidingswijze:
Mix de eieren met suiker goed door tot het luchtig en wat lichter van kleur is. Doe de olie en melk erbij en mix dit. Voeg dan de rest van de ingrediënten toe en spatel het erdoor. Leg de papieren bakvormpjes in je cupcake bakblik. Vul de vormpjes tot net iets over de helft. Bak de cupcakes 25 á 30 minuten in een voorverwarmde oven van 160 graden tot ze gaar zijn. Laat de cupcakes goed afkoelen voordat je ze gaat decoreren.
Tips:
- De papieren bakvormpjes hoor je niet veel te vullen. Zo blijven ze mooi plat. Ik doe zo’n 1,5 eetlepel per cupcake vormpje, dat is iets over de helft van het vormpje.
- Voor een citroen variant kun je rasp van een halve citroen en wat citroensap toevoegen.
- Het beslag van de cupcakes mix ik soms met de handmixer, maar meestal gewoon met de garde.
Te volgen op…
Facebook: SweetpetiteNL
Instagram: @sweetpetitenl
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like