Bastogne toetje in glas
Recept voor Bastogne toetje in glas.
Ingrediënten:
- Halve pak Bastogne
- 250 ml slagroom
- 250 gr mascarpone
- 2 zakjes Klopfix
- 2 zakjes vanillesuiker
- 4 eetlepels suiker (naar eigen smaak, kan ook minder)
- 50 gr roomboter
- Fruit of vlaaifruit
Bereidingswijze:
Mix de slagroom, mascarpone, klopfix, vanillesuiker en suiker bij elkaar tot de slagroom stijf is. Zorg wel dat het materiaal niet warm is. Het mengsel is stijf als je het ondersteboven houdt en het blijft zitten in de bak. Zet dit voor 5 á 10 minuten in de koeling.
Verkruimel een halve pak bastogne koekjes in een mixer of met de hand. Smelt ongeveer 50 gr boter in een pannetje of magnetron en voeg dit bij de verkruimelde bastogne en meng dit met elkaar.
Doe de slagroom in een spuitzak of schep op met een lepel en werk zo laagjes af in een glas. Doe een beetje slagroom, gevolgd door bastogne en weer een laag slagroom. Maak de toetjes eventueel af met wat fruit of vlaaifruit als topping.
Enjoy!
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like