Berkoukech
Wie kent dit gerecht? Genaamd berkoukech (pastaballetjes-soep), ook wel mhamsa genoemd. De balletjes zijn te koop bij elke Marokkaanse en Turkse winkels, ze zijn er ook in langwerpige vorm. In geval van balletjes adviseer ik de kleine balletjes te nemen i.p.v de grote.
Ingrediënten:
- 1 bosje koriander
- 1/2 bosje peterselie
- Vlees of kip naar wens
- 3 middelgrote uien
- 3 teentjes knoflook
- 1 geschild tomaatje, in stukjes gehakt
- 1/2 pakje tomatensap uit een karton (Lidl)
- 1 eetlepel tomatenpuree uit een blik
- 2 handjes geweekte kikkererwten
- 1/3 eetlepel peper
- 1/3 eetlepel gember
- 1 eetlepel paprikapoeder
- 1 theelepel kaneel
- 1 eetlepel zout
- 3 liter water
- 1 bouillonblokje
- 1 kommetje pastabolletjes (ik heb de zelfgemaakte uit Marokko van omalief)
Bereidingswijze:
Maal de ui, koriander, peterselie en knoflook fijn in de keukenmachine. Doe dit in de pan en voeg de in stukjes gesneden tomaat en vlees (of kip) toe. Voeg nu de uitgelekte kikkererwten en kruiden toe. Voeg dan de tomatensap en tomatenpuree toe.
Voeg het water toe en zet het geheel aan de kook op half vuur voor zeker 45 minuten. Voeg nu 1 soepkom balletjes toe (berkoukesh) en kook dit onder af en toe roeren voor 20 minuten. Eet smakelijk!
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like