
Beyti kebabı (Turkse köfte in deeg met tomatensaus)
Beyti kebabı, Turkse köfte in deeg met tomatensaus.
Ingrediënten köfte:
- 300 gr gehakt
- 1 el paneermeel
- 1 tl peperpuree
- 1 tl tomatenpuree
- Paprikapoeder
- Cayennepeper
- Zout en peper
- 1 Turkse peper
- Beetje peterselie
- Zonnebloemolie
- 1 uitje
- Melk
Ingrediënten tomatensaus:
- 2 el roomboter
- Tomatensaus
- Klontje suiker
- Zout
Extra:
- Dürüm wraps
- Knoflooksaus
- Zonnebloemolie
- Griekse yoghurt
- Peterselie
- Melk
Bereidingswijze:
Marineer het gehakt met de paneermeel, peperpuree, tomatenpuree, paprikapoeder, cayennepeper, zout en peper. Snipper de Turkse peper, uitje en peterselie fijn. Voeg dit toe samen met een scheutje zonnebloemolie en een scheutje melk. Meng dit samen en maak er lange gehaktrollen van. Bak dit in de oven op 200 graden tot het gehakt gaar is.
Smeer de dürüm wraps in met een mengsel van melk en zonnebloemolie. Rol hierin het gehakt en smeer de gerolde wrap weer in met je mengsel van melk/zonnebloemolie. Bak dit in de oven voor 10 minuten of tot je wrap wat hard is.
Voor de tomatensaus meng je in een pan de roomboter, tomatensaus, klontje suiker en zout samen tot alles goed gemengd is. Verdeel de tomatensaus op je wrap, samen met wat knoflooksaus. Serveer dit op een bord met een mengsel van Griekse yoghurt en fijngehakte peterselie. Ook lekker met rijst en groente erbij.
Te volgen op…
Instagram: @fadouabelhaj_
Snapchat: @fadouab22
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like