Biefstuk met gebakken ui en champignons

Biefstuk met gebakken ui en champignons

Mijn man had vandaag zin in een echte maaltijd. Dus dan maar een biefstuk met gebakken ui en champignons en champignonssaus voor meneer. Zorg ervoor dat de biefstuk niet te dik is, anders duurt het bakken erg lang. Ik bak alles door, dus nooit rood vlees.

Ingrediënten voor 1 portie:

  • 1 biefstuk
  • 1 pakje Knorr champignonsaus (of zelf saus maken, recept staat hieronder)
  • 1 rode ui, in dunne ringen
  • Paar champignons, in plakjes
  • Friet (kant-en-klaar of zelfgemaakt)

Champignonsaus:

  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 1 rood uitje, in ringen
  • Handje champignons, in reepjes
  • Flesje kookroom of slagroom

Bereidingswijze:

Dep de biefstuk droog en doe een scheut bakken braden vloeibaar boter in een koekenpan en bak de biefstuk op hoog vuur aan beide kanten voor ongeveer 1 min per kant. Zet het vuur daarna lager en laat de biefstuk rustig bakken. Keer het geregeld om. Het duurt 10 a 12 min voordat het vlees goed doorbakken is. Ik controleer dit door aan het dikste gedeelte aan te snijden en dan moet het bruin zijn. Houd je van medium gebakken, dan moet je het uiteraard korter bakken.

Als het vlees goed gebakken is kruid je het af met zout en zwarte peper en leg je het in een stuk folie om het vlees te laten rusten voor ongeveer 5 minuten. Als je het meteen aansnijd lopen de sappen er meteen uit. Bak ondertussen de ui en champignons in een beetje olie. Warm de saus op in een steelpannetje en doe er een scheut water bij, als je de saus te dik vindt. Doe er wat zout en zwarte peper bij.

Als de ui en champignons een mooie kleur hebben doe je de helft door de saus. Voor 1 persoon is de helft van het pakje saus voldoende, maar als je van veel saus houdt doe er gerust meer bij. Bak ondertussen de friet. Leg de biefstuk op een bord, doe er de saus overheen en dan de rest van de ui en champignons, doe er wat fijn gesneden koriander overheen. Leg de friet ernaast en eventueel wat salade. Enjoy!

Als je liever champignons zelf maakt, dan doe jet het zo: doe een beetje olie in de pan en laat de knoflook en uitje even fruiten. Doe er daarna de champignons bij en laat het voor ongeveer 10 minuten bakken totdat alles een mooie kleur heeft. Doe er een flesje kookroom bij en wat zout, zwarte peper en fijn gesneden koriander (kun je ook vervangen door gedroogde basilicum als je niet van koriander houd).

Laat het op een rustig vuurtje lekker indikken. Je hebt verder geen bindmiddel nodig. De sappen die vrij komen van de ui zorgen daarvoor.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie