Biefstuksalade met vijgen en balsamico

Biefstuksalade met vijgen en balsamico

Exotisch…Exotisch….Exotisch! Maak indruk op je vrienden met deze oog- en tongstrelende biefstuksalade!

Ingrediënten:

  • Een handvol walnoten, grofgehakt
  • 2 verse vijgen, in partjes gesneden
  • 100 gram taugé
  • 1 bosje koriander
  • 1 bosuitje, in ringetjes
  • 500 gram biefstuk
  • Versgemalen peper
  • Zeezout
  • 1 eetlepel venkelzaad, gestampt.
  • Olijfolie

Voor de balsamicosiroop:

  • 250 ml balsamico azijn
  • 300 gram honing (van goede kwaliteit)

Bereidingswijze:

Marineer de biefstuk met versgemalen peper, zeezout en de gestampte venkelzaad. Leg de biefstuk apart (niet in de koelkast). Pak een grote serveerschaal en bestrooi deze met 3/4 van de taugé, bosuitje, koriander en walnoten. Grill de biefstuk ongeveer 1,5 minuten aan elke zijde voor ‘medium rare’. Bij dunne of dikkere stukken dien je de grilltijd aan te passen.

Na het grillen snijdt je de biefstuk in mooie gelijkmatige plakjes. Leg de biefstuk speels op de serveerschaal. Leg de partjes vijgen er ook op. Bestrooi het gerecht nu met de resterende taugé, bosuitje, koriander en walnoten. Nu gaan we de balsamicosiroop maken.

biefstuksalade met vijgen walnoten

Verhit in een steelpannetje 300 gram honing. Breng het aan de kook, maar waak ervoor dat deze bruin kleurt. Eenmaal aan de kook giet je de balsamico azijn erbij. Blijf goed roeren. Zet het vuur laag. Laat de siroop dikker worden, maar roer regelmatig. Zet het vuur na 20 minuten uit. Na het afkoelen zal de stroop dikker worden.

Bedruppel de salade met een deel van de siroop. Serveer de salade met het kommetje resterende siroop. Eet smakelijk!


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie