Biscuitjestaart met 5 ingrediënten (geen oven)

Biscuitjestaart met 5 ingrediënten (geen oven)

Deze taart ziet er zo mooi uit vanbinnen, het lijkt of je er heel veel werk aan hebt gehad, maar eigenlijk is het ontzettend simpel! Je hebt maar 5 ingrediënten nodig en je hoeft niets te bakken, ideaal! Ik kwam het tegen op een van de vele Turkse blogs die ik ook volg (vooral voor inspiratie, ik heb nooit zin om de Turkse recepten erbij te gaan vertalen). En ook op Youtube zag ik er een video van.

De koekjes ervoor haal ik bij een Turkse winkel, maar je kunt ook biscuitjes uit de supermarkt nemen: kermisbiscuit of gewoon theebiscuit bijvoorbeeld. Alleen met deze chocoladebiscuitjes zie je de laagjes heel goed tussen de slagroom. Ik ga deze taart zeker vaker maken, in verschillende varianten. Met fruit bijv. of er kleine taartjes van maken, zo handig!

Ingrediënten voor de biscuitjestaart:

  • 1 rol chocoladebiscuitjes (185 gr)
  • 400 ml slagroom
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 1 zakje Klopfix (slagroomversteviger)
  • 100 gr gemalen walnoten
  • Mokkaboontjes (optioneel)

Bereiding:
Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker en klopfix. Neem dan een biscuitje en smeer een kant in met slagroom. Plak er een ander biscuitje op en druk goed aan. Smeer die in met slagroom en plak er weer een biscuitje op. Doe er zo 7 op elkaar en druk goed aan. Leg dan op een langwerpig bord en ga zo verder met koekjes er tegenaan plakken.

biscuittaartje-met-5-ingredienten-geen-oven

Benieuwd naar de rest? Klik hier voor het volledig recept.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie