Bissara

Bissara

Bissara kan je op veel manieren klaar maken en verschillende peulvruchten voor gebruiken. Je kan alléén erwten gebruiken of je kan erwten samen met tuinbonen gebruiken. Je hebt ook gemalen linzen voor bissara die je kan gebruiken voor lbissara.

Ingrediënten:

  • 500 gr spliterwten (of 250 gr spliterwten met 250 gr tuinbonen)
  • zout naar smaak
  • saffraanpoeder
  • olijfolie
  • komijn voor garnering

Bereidingswijze:

De erwten ga je wassen, en die doe je in een pan met een grote hoeveelheid water. Die laat je koken wel erbij blijven om het schuim er af te halen. Als die schuim niet meer komt, doe je zout erbij en laat het op een zacht pitje koken. Als de erwten helemaal uiteen vallen, voeg je een beetje saffraan naar kleur toe en mix het tot een zachte, fijne massa.

Het moet wel een beetje vloeibaar zijn dus niet te klonterig, anders is het te dik. Als het te dik is dan voeg je wat water toe en laat je dit eventjes op de kook. Voor het opdienen pak je een bord of een tagine-schaal, die doe je op het vuur. Giet de hoeveelheid bissara die je gaat serveren erin, en laat dit lekker pruttelen met olijfolie. Als je het van het vuur haalt strooi je er wat komijn en olijfolie overheen


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie