Black Bean Brownies (zonder bloem en suiker)

Black Bean Brownies (zonder bloem en suiker)

Deze Black Bean Brownies smaken naar gewone brownies. Ik vond ze echt heerlijk, ik hou van pure chocolade. Ik heb alleen iets te veel cacaopoeder gebruikt dus de volgende keer doe ik wat minder erin. Ik was bang dat de bonensmaak er boven uit zou komen, maar dat is echt niet zo. Die proef je totaal niet. Ik heb de brownies ingevroren en af en toe haal ik er eentje uit.

Ik ga hem alleen aanpassen qua calorieën. Ik vond 100 kcal per stuk eigenlijk te veel. Dat is dus 1200 kcal voor de hele bakblik (in 12 stukken gesneden). De volgende keer laat ik de olie weg en halveer ik de noten. Dat scheelt toch weer.

Ingrediënten:

  • 1 blik zwarte bonen, gewassen en uitgelekt
  • 2 el pindakaas
  • paar druppels stevia
  • 40 gram cacaopoeder
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 el kokosolie
  • 2 eieren
  • noten naar keuze (ik heb pinda’s en walnoten gebruikt)
  • blokjes pure chocolade

Bereidingswijze:

Pureer de zwarte bonen in een hakmolen samen met 2 eieren, cacaopoeder, bakpoeder en kokosolie. Voeg een paar druppels stevia en 2 eetlepels pindakaas toe en mix dit weer goed. Doe er wat gehakte pinda’s, gehakte walnoten en blokjes pure chocolade bij en schep dit in een bakblik. Bak de black bean brownies in een voorverwarmde oven van 200 graden gaar.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie