Bladerdeeg gebakjes met banketbakkersroom
Simpele bladerdeeg gebakjes met banketbakkersroom. Je kunt die van Dr.Oetker gebruiken, maar ik heb het dit keer zelf gemaakt.
Ingrediënten:
- bladerdeeg
- banketbakkersroom.
- witte- en melkchocolade
- jam
Bereidingswijze:
Je snijdt het plakje bladerdeeg door tweeën en maakt er dan vierkantjes van door het deeg dicht te plakken. Je drukt licht de zijkant aan en zorgt ervoor dat je middenstuk niet indrukt. Je bakt de bladerdeeg in de oven, ze komen omhoog omdat je ze dubbel gevouwen hebt.
Je laat het bladerdeeg afkoelen en vult ze met room door middel van een slagroom spuit. Kies voor een smaller opzet stuk zodat je de flapjes goed kunt vullen. Ik vul ze door een gaatje te maken in de zijkant van het bladerdeeg.
Als ze gevuld zijn besmeer ik ze met jam en Ik maak het af door de chocola te smelten en in een zigzag vorm de roomflapjes te versieren. Ik gebruik hiervoor een boterham zakje waarvan ik het puntje afknip.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like