Bladerdeeg gebakjes met banketbakkersroom

Bladerdeeg gebakjes met banketbakkersroom

Simpele bladerdeeg gebakjes met banketbakkersroom. Je kunt die van Dr.Oetker gebruiken, maar ik heb het dit keer zelf gemaakt.

Ingrediënten:

  • bladerdeeg
  • banketbakkersroom.
  • witte- en melkchocolade
  • jam

Bereidingswijze:

Je snijdt het plakje bladerdeeg door tweeën en maakt er dan vierkantjes van door het deeg dicht te plakken. Je drukt licht de zijkant aan en zorgt ervoor dat je middenstuk niet indrukt. Je bakt de bladerdeeg in de oven, ze komen omhoog omdat je ze dubbel gevouwen hebt.

10885444_702123403242211_534674501652060662_n

Je laat het bladerdeeg afkoelen en vult ze met room door middel van een slagroom spuit. Kies voor een smaller opzet stuk zodat je de flapjes goed kunt vullen. Ik vul ze door een gaatje te maken in de zijkant van het bladerdeeg.

Als ze gevuld zijn besmeer ik ze met jam en Ik maak het af door de chocola te smelten en in een zigzag vorm de roomflapjes te versieren. Ik gebruik hiervoor een boterham zakje waarvan ik het puntje afknip.

10891937_702123799908838_3263923490374747453_n


6 reacties

  1. marwa geplaatst op januari 17, 2016 Beantwoorden
    Helo.. Wat een leuke site, rm lekkere recepten allemaal! Maar met wat vul jij je bladerdeeg dan ? Met een spuitzak ? Kan je daar misschien wat specifieker pver zijn hoe je dat precies doet? DjazakAllahoghair. :-)
    1. Aya geplaatst op januari 17, 2016 Beantwoorden
      het staat al in de tekst: ''Je laat het bladerdeeg afkoelen en vult ze met room door middel van een slagroom spuit. Kies voor een smaller opzet stuk zodat je de flapjes goed kunt vullen. Ik vul ze door een gaatje te maken in de zijkant van het bladerdeeg.'' met een spuitzak/slagroomspuit dus :-)
  2. R.J. geplaatst op december 5, 2016 Beantwoorden
    Het ziet er echt super lekker uit en ik zou graag willen weten hoe je ze met jam besmeert zodat ik ze ook kan maken. Doe je het erop of erin? En waarmee?
    1. Dounia geplaatst op december 5, 2016 Beantwoorden
      Je doet de jam erop, even warm maken en dan met een kwastje besmeren.
  3. jos geplaatst op januari 3, 2019 Beantwoorden
    Ziet er lekker,maar hoelang moeten ze de oven en op welke temperatuur. Grtjs
    1. Ramadan Recepten geplaatst op januari 3, 2019 Beantwoorden
      Bladerdeeghapjes kun je op een oventemperatuur van 180 of 200 graden bakken tot ze gaar en goudbruin zijn.

Geef een reactie