Bladerdeeg hoorntjes met tonijn

Bladerdeeg hoorntjes met tonijn

Krijg je onverwachts bezoek of heb je gewoon zin in een hartig hapje? Dan zijn deze bladerdeeg hoorntjes met tonijn misschien wel een tip voor jou – ze zijn namelijk super simpel te bereiden en ook nog eens snel klaar. En hoe leuk is het om deze hapjes te presenteren? Je kan met de vulling alle kanten uitgaan.

Heerlijk genoten, en verrast van mijn nieuw tonijnsalade receptje. Pikante tonijnvulling vs frisse tonijnvulling.

Ingrediënten:

  • tonijn
  • 1 fijn gesneden ui
  • 1 rode paprika
  • 1 wortel
  • 1 appel (optioneel)
  • peterselie
  • gewone mayonaise
  • slasaus
  • bieslook
  • mais
  • honing
  • peper
  • zout
  • gemberpoeder
  • bladerdeeg

Bereidingswijze:

1. Bak de ui, paprika, peterselie en wortel kort aan in een scheut olijfolie.
2. Voeg er zout en peper bij.
3. Verdeel de vulling door twee.

 photo bladerdeeg-hoorntjes-tonijn-_zpsejkxg7e3.jpg

4. Bij de één van de vullingen doe je een 1 eetlepel tomatenpuree, halve tl sambal, snufje gemberpoeder en pikante paprikapoeder.
5. Laat dit nog eventjes aanbakken.
6. Bij de andere vulling voeg je de je mais, honing, bieslook, mayonaise en slasaus toe, meng dit goed onder elkaar en kruid bij met peper indien nodig et voila!

11120535_806942516079555_7226447108672858348_o (1)

Zoals ik al eerder zei, je kan alle kanten uitgaan met de vulling. Hoorntjes heb ik van Marokko maar deze zijn ook hier verkrijgbaar (Brussel,Utrecht, Haagse markt etc). Bladerdeeg komt uit een pakje, zie collage. In repen snijden, rond het hoorntje wikkelen, besmeren met ei, bestrooien met Oregano en bakken (10 à 15 minuten) tot ze goudbruin zijn.

 photo bladerdeeg-hoorntjes-tonijnsalade_zpsgqicfmge.jpg


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie