Bladerdeeg maantjes met spinazie en feta

Bladerdeeg maantjes met spinazie en feta

Bladerdeeg hapjes gevuld met spinazie en feta. Dit keer eens wat anders dan driehoekjes en vierkantjes. Je kan dit hapje vullen naar wens (gehakt/kip/tonijn enzovoorts).

Ingrediënten:

  • Bladerdeeg
  • Bladspinazie (diepvries)
  • Turkse fetakaas
  • Zout en peper
  • Melk of ei voor het besmeren
  • Sesamzaadjes ter garnering

Bereidingswijze:

Haal het bladerdeeg uit de verpakking en laat het ontdooien. Maak ondertussen de spinazie klaar. Doe dit in een pannetje met een klein beetje zonnebloemolie en laat dit op een zacht vuurtje gaar worden. Breng op smaak met zout en peper en laat het afkoelen. Je kan de Turkse kaas er doorheen brokkelen of apart houden.

bladerdeeg hapjes met spinazie en feta vulling

Neem een plak bladerdeeg en snij er reepjes in. Leg een beetje spinazie en feta boven de reepjes en rol het op. Druk de uiteindes goed dicht en buig het in een maan vormpje. Besmeer het met ei of melk en garneer met sesamzaadjes. Werk zo alles af. Zet de bladerdeeg maantjes in een voorverwarmde oven op 180 graden tot ze mooi goudbruin zijn. Serveer met chilisaus.

Enjoy! ❤️


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie