Bladerdeeg pops met gehakt

Bladerdeeg pops met gehakt

Superleuk! Ik voel een nieuwe rage aankomen met deze leuke en schattige bladerdeeg pops met gehakt!

Je kan met dit hapje verschillende vullingen gebruiken zoals gehakt, tonijn, kip, appel, roomkaas of monchou. Ik heb hier de cakepop stokjes gebruikt, die zijn wel lang dus heb ze gehalveerd. Zo komen de hapjes leuker uit dan een heel lang stokje.

Benodigdheden:

  • Bladerdeeg
  • Gehakt
  • 1 paprika, kleingesneden
  • Handjevol gesneden prei
  • 1 uitje
  • Fetakaas (Turkse)
  • Zout en peper
  • Rode paprikapoeder
  • Gehaktkruiden
  • Gedroogde peterselie of Italiaanse kruiden voor garnering
  • 1 ei om te besmeren

Bereidingswijze:

Neem een koekenpan en doe daarin beetje zonnebloemolie. Snij een uitje fijn en bak dit aan, voeg het gehakt aan toe. Daarna doe je er de kleingesneden paprika bij en handjevol gesneden prei. Laat dit goed aanbakken en voeg er de kruiden naar smaak toe.

Laat het dan even afkoelen en verkruimel er de fetakaas doorheen. Neem een bladerdeeg en een kleine ronde uitsteker en druk er rondjes uit. Met mijn ronde uitsteker heb ik precies 4 rondjes eruit kunnen halen.

bladerdeeg lollies met gehakt

Leg het bladerdeeg op een ovenschaal bekleed met bakpapier. Leg er een theelepel van de vulling erop. Steek een stokje in het deeg en besmeer de zijkanten met water. Neem een ander rondje en leg dit erop, even aandrukken met je vinger en dan met een vork. Druk het deeg goed vast aan de stokjes.

Werk ze allemaal af. Besmeer ze met een geklutst eitje en garneer met gedroogde peterselie of Italiaanse kruiden. Zet in voorverwarmde oven voor 20 minuten op 220 graden. Als ze mooi goudbruin zijn haal je ze eruit.

Serveer met chilisaus. Enjoy!


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie