Bladerdeeghapjes met tonijn
Bladerdeeghapjes met tonijn. Super makkelijk en super lekker! Je kan ook gehakt of kip gebruiken, wat je zelf lekker vindt. Ik heb tonijn gebruikt.
Ingrediënten:
- Bladerdeeg
- 2 uien, geraspt
- Beetje peterselie, fijngehakt
- Beetje prei, in stukken (optioneel)
- 1 worteltje, geraspt
- 2 thl Ras el hanout (verkrijgbaar bij islamitische slager)
- 1 thl kurkuma
- Beetje zout
Extra:
- Ei voor het bestrijken
- Maanzaad/sesamzaad
Bereidingswijze:
Bak de geraspte ui in wat olie en doe daar de tonijn bij. Voeg ook de peterselie, wortel en prei. Laat dit even goed aanbakken. Dan doe je de Ras el hanout kruiden, zout en kurkuma erbij.
Leg 3 plakken bladerdeeg naast elkaar en rol je deze een beetje uit met een klein beetje meel of maizena op je werkplek. Verspreid het tonijnmengsel op verticale wijze over het bladerdeeg en rol hem dicht. Snijd de rol dan in schuine stukken.
Bestrijk de hapjes met ei en zet ze in de oven (180 á 200 graden) tot ze goudbruin en gaar zijn. Ze zijn echt makkelijk te maken en heerlijk!
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like