
Bladerdeeghapjes met vijgenjam en roomkaas
Vandaag was het weer tijd voor bladerdeeghapjes met vijgenjam, roomkaas en nootjes. Hemelse combinatie! Ik gebruik hier studentenhaver (de rozijntjes heb ik eruit gehaald). Dit is een mix van hazelnoten, walnoten en nog een noot die mij nu even ontschoten is. Je kunt ook gewoon alleen pecannoten of walnoten bijv gebruiken. Smaakt echt heerlijk! Ik gebruik hier de roomkaas van de Aldi, maar monchou kan ook gewoon
Ingrediënten:
- bladerdeeg
- roomkaas
- vijgenjam
- handjevol gemengde noten
- 1 ei
Bereidingswijze:
Je snijdt het bladerdeeg in en bestrijkt het midden met een laag roomkaas of monchou. Doe daar vijgenjam op en maak af met gehakte noten. Vlecht de broodjes dicht, bestrijk ze met ei en bak ze af in de oven. Klaar! Achteraf kun je ze ook nog met wat jam bestrijken.
Het bladerdeeg snijd ik op een specifieke manier in, door o.a. de hoekjes er vanaf te halen. Zie bovenstaand filmpje.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like