Blighat met sesamzaad en amandelen
Chebakia in de vorm van een belgha (Marokkaanse schoentjes) met sesamzaad, amandelen en honing.
Ingrediënten:
- 200 gr sesamzaad, geroosterd
- 250 gr bloem
- 2 eierdooiers
- 2 el gesmolten boter
- 2 tl kaneel
- 2 tl gemalen anijs
- lauwe melk om te kneden
Versiering:
- hele gepelde en gebakken amandelen
- 1 pot honing
- olie om in te frituren
Bereidingswijze:
Meng alle ingrediënten met elkaar en maak er een deeg van dat soepel is. Rol het uit en snijd er kleine vierkantjes uit. Breng twee tegenoverliggende punten naar elkaar toe en plak deze aan elkaar met een papje van bloem en water.
Maak ze zo allemaal af en frituur ze dan gaar. Dompel ze in de honing en laat ze uitlekken. Doe dan nog een hele amandel in de opening.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like