Blighat met sesamzaad en amandelen

Blighat met sesamzaad en amandelen

Chebakia in de vorm van een belgha (Marokkaanse schoentjes) met sesamzaad, amandelen en honing.

Ingrediënten:

  • 200 gr sesamzaad, geroosterd
  • 250 gr bloem
  • 2 eierdooiers
  • 2 el gesmolten boter
  • 2 tl kaneel
  • 2 tl gemalen anijs
  • lauwe melk om te kneden

Versiering:

  • hele gepelde en gebakken amandelen
  • 1 pot honing
  • olie om in te frituren

Bereidingswijze:

Meng alle ingrediënten met elkaar en maak er een deeg van dat soepel is. Rol het uit en snijd er kleine vierkantjes uit. Breng twee tegenoverliggende punten naar elkaar toe en plak deze aan elkaar met een papje van bloem en water.

blighat

Maak ze zo allemaal af en frituur ze dan gaar. Dompel ze in de honing en laat ze uitlekken. Doe dan nog een hele amandel in de opening.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie