Bloem chebakia

Bloem chebakia

Recept voor bloem chebakia. Hiervoor heb je een bloemvormige uitsteker nodig.

Ingrediënten:

  • 750 gr bloem
  • 250 gr amandelen, fijngemalen (zo fijn als amandelpoeder)
  • 250 gr gesmolten roomboter
  • 1 thl zout
  • 1 zakje bakpoeder
  • 1 el verse gist
  • 1 el azijn
  • 1 ei

Bereidingswijze:

Meng eerst de droge ingrediënten met elkaar. Los de gist op in lauw water. Voeg daarna het ei, roomboter, gist en de azijn toe. Kneed het deeg tot het een geheel wordt. Blijf goed kneden, want het deeg moet soepel worden. Als je een deegmachine hebt is dat natuurlijk veel beter, zo niet dan hoop ik dat jullie spierballen hebben hahaha.

Laat het vervolgens een half uur rusten. Rol het deeg daarna meerdere keren goed uit, zodat het deeg mooi gelijkmatig dun wordt. Herhaal het rollen ongeveer 4 keer.

Nu ga je de vormpjes uitsteken. Dompel je uitsteker eerst in wat bloem zodat het deeg niet blijft plakken. Wanneer je 3 bloemvormpjes hebt ga je ze op elkaar stapelen. Tussen elke bloem smeer je wat eiwit zodat het deeg tijdens het bakken niet uit elkaar valt.

Nadat je ze hebt opgestapeld steek je in het midden een amandel erin. Bak de chabakia in hete tot het goudbruin is. Doe de chebakia dan in honing en laat het goed uitlekken.

Besaha!


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie