Bloem shebakia

Bloem shebakia

Bloem shebakia met tang gemaakt. De tang heb ik van Marokko meegebracht.

Ingrediënten:

  • 250 gr meel
  • 2 kleine eieren
  • 150 ml melk (kan ook wat meer zijn)
  • 1 zakje vanillesuiker
  • Snufje zout
  • Kaneel

Extra:

  • Honing
  • Sesamzaad
  • Olie

Bereidingswijze:

Meng de eieren, melk, zout, vanillesuiker en kaneel. Voeg dan de meel al kloppend een beetje bij beetje toe tot er geen klontjes in zit. Het is een vloeibaar mengsel. Verhit de olie op middenstand. Dompel een paar seconden de chebakia-tang in de hete olie. Laat de tang een beetje druppelen en afkoelen voor ongeveer 5 seconden. Dep de tang de helft van de bloemvorm in het deeg.

Doe de tang in de hete olie en schud het een beetje (wel voorzichtig) met nog steeds de tang in de olie. Het deeg laat zich vanzelf van de tang los. Bak het tot ze een mooi goud kleurtje hebben.

Smelt de honing en doe in de honing een halve theelepel kaneel erin. Dompel de bloem chebbakia gelijk na het bakken in de honing. Laat het even in de honing en haal het daarna eruit. Strooi gelijk sesamzaad erop.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie