Bloemkoek met amandelspijs van bladerdeeg

Bloemkoek met amandelspijs van bladerdeeg

Super makkelijke, maar echt heerlijke koekjes voor el Eid: Bloemkoek met amandelspijs gemaakt van roomboterbladerdeeg. Ik maak deze koekjes twee dagen van te voren. De bladerdeeg blijft goed, maar je moet de koekjes wel goed in honing laten zwemmen. Dit recept is voor 40 stuks.

Ingrediënten:

  • 1 pak roomboter bladerdeeg
  • 1 pak amandelspijs
  • 1 theelepel kaneel
  • 40 gepelde amandelen
  • Oranjebloesemwater (mazhar)
  • Honing
  • 1 ei

Bereidingswijze:

Meng de amandelspijs met de kaneel en een ei. Maak 40 kleine bolletjes van de amandelspijs. Je pakt een plak bladerdeeg en snijd deze door vieren. Nu heb je vier plakken uit een plak. Maak vervolgens aan elk hoekje een sneetje naar het midden toe, maar let op dat het bolletje amandelspijs nog wel in het midden moet kunnen liggen. Leg een bolletje op elke plakje in het midden en vouw om en om een punt naar binnen en druk dit goed aan met een amandel.

bladerdeeg waaier
Bij het vouwen van de bladerdeeg, dien je goed om de amandelspijs heen strak te trekken. Werk zo alle plakjes af en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Bak op 200 graden voor 15 minuten tot ze goudbruin zijn. Let wel steeds op dat de amandelen op hun plek blijven zitten, druk ze steeds terug als ze verplaatsen tijdens het bakken. Als ze uit de oven komen hoor je ze even te laten afkoelen.

De honing verwarm je met mazhar en een beetje boter tot het vloeibaar is. Dompel dan je koekjes erin. Zet ze dan in papieren vormpjes, want de koekjes plakken tegen elkaar aan door de honing. Deze koekjes zijn echt heerlijk en je merkt niet eens dat ze van bladerdeeg zijn gemaakt!


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie