
Bloemkool pannenkoeken
Ingrediënten:
- bloemkool
- eieren
- zout
- eventuele kruiden naar smaak
Bereidingswijze:
Kook de bloemkool roosjes in 15 á 20 minuten gaar, zodra ze gaar zijn laat je ze in een vergiet even afkoelen. Stamp ze dan met een vork of een stamper klein.
Klop wat eieren in een aparte kom los. De hoeveelheid kun je zelf bepalen, ligt er maar net aan hoeveel bloemkool je gebruikt. Meng de bloemkool en eieren goed samen, breng op smaak met zout en eventuele kruiden en schenk het mengsel vervolgens in een verwarmde pan waarin een beetje olie zit.
Bak het zoals een pannenkoek of aardappeltortilla aan beide kanten gaar en lichtbruin. Laat het rustig garen aan de ene kant en draai het dan pas om, omdat deze bloemkool pannenkoeken snel uit elkaar kunnen vallen. Je kunt ook kleine bloemkoolpannenkoeken maken door gebruik te maken van een vormpje (cirkelvormig) of een glas. Leuk voor de kinderen bijvoorbeeld, wees creatief!
Serveer de bloemkool pancakes met eventueel frietjes, kibbeling en een lekker sausje. Eet smakelijk!
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like