Bolognesesaus met gehakt in slowcooker
Bolognesesaus met gehakt in slowcooker. Heerlijk dat mijn slowcooker dit al heeft gekookt.
Ingrediënten:
- 500 gram gehakt
- 4 dikke stengels bleekselderij, in hele kleine blokjes
- 2 grote winterpenen (of paar wortels, ook heel klein of raspen)
- 2 flinke uien, fijnsnijden
- 3 teentjes knoflook, fijngesneden
- 1/2 á 1 zakje bolognese mix van Knorr (dit hoeft niet, maar ik vind dat het net de saus iets lekkerder maakt)
- 1 blikje tomaten stukjes
- 1/2 pakje Frito of Sofrito (gepureerde tomatensaus)
- 1 zakje vegetarische jus (de gewone jus)
- Zout en peper
- 2 laurierblaadjes
- Vlamverdeler
Bereidingswijze in de Crock:
Ik bak de ui, knoflook, wortel en selderij in een koekenpan tot deze goed gaar zijn. Ondertussen dump ik het rauwe gehakt in de crock en voeg daar de tomatenstukjes en frito bij. Dan de zakjes mix erbij, doe daar kokend water bij. Beetje voor beetje en roer het goed door tot het gehakt uit elkaar valt.
Dan doe ik er het ui/wortel/selderij mix bij, roer het goed door. Voeg wat peper en de laurierblaadjes toe. Laat dit 6 uur sudderen op stand 1. Daarna zet ik hem meestal nog een uurtje op stand 2. Je kunt hem ook alleen op stand 2 zetten dan is 4 á 5 uurtjes genoeg.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like