Bonbons met pinda’s en cornflakes

Bonbons met pinda’s en cornflakes

Recept voor no-bake bonbons met pinda’s, cornflakes en gecondenseerde melk.

Ingrediënten: 

  • 100 gram mariakoekjes
  • 250 gram ongezouten pinda’s
  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 2 eetlepels suiker
  • 150 gram melkchocolade
  • 50 gram witte chocola
  • 50 gram cornflakes
  • 50 gram kokosrasp

Bereidingswijze:

Smelt de melk- en witte chocolade au-bain-marie. Doe dan de ongezouten pinda’s en mariakoekjes in een mixer met de suiker. Mix dit tot alle stukjes fijn zijn gemalen. Doe dit vervolgens in een kom en voeg de gecondenseerde melk beetje bij beetje toe en stop tot je een geheel kan maken.

Dan doe je een laagje melkchocola in een mold en wat geraspte kokos. Dit laat je hard worden in de koelkast. Dan doe je een beetje van de vulling erin en laat dit ook hard worden. Eindig met chocolade en laat dit weer hard worden. Dan haal je de bonbons uit de mold en dip je de onderkant in de witte chocola en daarna meteen in de gemalen cornflakes. Laat dit hard worden.


1 reactie

  1. CHOCOLADE HART geplaatst op augustus 4, 2020 Beantwoorden
    Pinda's en chocolade, mijn favoriete combinatie. Deze ga ik zeker eens proberen.

Geef een reactie